Hoofdmenu

Dagelijks gaan wij lekker naar buiten voor een gezonde frisse neus. Soms is dat een kort uitstapje om een kindje van school te halen, maar vaak maken wij er een gezellig lang uitstapje van.

 

Wilhelminapark

Vaak gaan wij lekker naar het Wilhelminapark waar de kinderen die goed kunnen lopen lekker rond kunnen rennen en wij de eendjes soms voeren. Elk seizoen ontdekken wij weer nieuwe dingen. Sneeuwklokjes, paddenstoelen, bloesem, kastanjes, plassen om in te stampen en luisteren wij naar de vogels en zoeken ze op natuurlijk. Voor alle kinderen zijn er laarzen aanwezig zodat hun eigen schoenen bij slecht weer schoon en droog blijven.

 

Kippenboerderij

Aan het begin van de Lente en vaak in de herfst gaan wij wekelijks naar de Kippenboerderij zoals de kinderen het noemen. In het Buurtkippenhok van Firma van Buiten, in het Hof van Delftpark kunnen de kinderen de ruim 100 kippen en de geiten voeren. De wandeling er naar toe gaat door het Wilhelminapark en we genieten tussendoor van de natuur.

Piratenboot

De piratenboot zoals wij het speelpleintje noemen op de hoek van de Rochussenstraat en Thorbeckestraat is pret voor 3! 3 is namelijk het maximale aantal kindjes wat ik hier mee naar toe neem. Het pleintje zit namelijk op een kruispunt en zeker jonge kinderen doen soms nog onvoorspelbaar gedrag. Gelukkig leren de kinderen snel en zijn er ook wel eens kleine baby's die lekker in de wagen kunnen slapen terwijl de grotere kinderen spelen op het grote schip!

Olofspark

Het favoriete speeltuintje van de kinderen is in de beschermde binnentuin van het Olofspark. Een groot grasveld achter hekken met daarin een afsluitbare speeltuin die dagelijks van 9 tot 5 geopend is.

Er staan hier vaste speeltoestellen en in de zomermaanden staan er extra speelhuisjes, fietsjes, de zandbak en nog veel meer.

Zijn de fietsjes er nog niet dan slepen wij zelf gewoon een loopfiets, step, loopmotor en ballen mee om lekker mee te spelen.

Boodschappen

Uiteraard doen wij ook wel eens boodschappen bij de Albert Heijn ( de enige winkel in de buurt waar ik naar binnen kan met de vierlingwagen). Bij een kleinere bezetting gaan wij ook wel eens naar de Hoven of naar het centrum.

Bijzondere uitstapjes

 

Af en toe komt het voor dat er door ziekte of vakantie de groepsbezetting heel klein is met maar 2 kindjes. In die gevallen probeer ik lekker op stap te gaan naar de Bibliotheek, tuincentrum, kinderboerderij of geitenboerderij 't geertje.