Hoofdmenu

Naast alle andere activiteiten en speelgoed heb ik geïnvesteerd in speelgoed speciaal voor de motoriek. Met name de grove motoriek en het evenwicht voor de sensorische ontwikkeling.

Wobbel / balans board

De Wobbel is een balans board. Een schommel, of een brug. maar het kan ook gebruikt worden als loungestoel of als een hut. De Wobbel komt van oorsprong van de Vrije School. Het stimuleert balans en evenwicht en is voor vele doeleinden te gebruiken.

Zo worden er regelmatig auto's op los gelaten die rijden over een brug, er wordt op geschommeld, op gelegen om een boekje te lezen, het wordt gebruikt als opstapje om ergens bij te komen en regelmatig gebruik ik de Wobbel in een groot parcours.

Rivierstenen/ stapstenen

De stapstenen zijn vaak onderdeel van een leuk parcours. Soms doen we alsof de grond het water is, waar haaien, dolfijnen, krokodillen en schildpadden in zwemmen. We moeten over de stenen stappen en niet in het water want voor je het weet ligt de krokodil op de loer!

Er zijn lage stenen en hoge stenen. We kunnen ze dichtbij elkaar leggen of ver van elkaar af. Op de kop worden ze regelmatig gebruikt als badje voor de poppen!

Oefenen op deze stapstenen vergroot het zelfvertrouwen, verbetert het inschatten van afstanden, de coördinatie en traint zowel het dynamisch als statische evenwicht.

Doordat de stenen verschillende kleuren hebben en verschillende grootte worden ze ook gebruikt met zoekspelletjes met kleuren.

Tastschijven / tactiele schijven

Deze set bestaat uit tien grote schijven met verschillende structuren, en 10 bijpassende kleine schijven met dezelfde structuur. Elke structuur heeft een eigen kleur.

De kinderen krijgen een blinddoek om en pakken uit de zak een kleine schijf. Met handen en voeten gaan ze op zoek naar de grote schijf die erbij hoort. Plezier voor 10!

De kleine kinderen krijgen uiteraard geen blinddoek om.

Soms worden ze ook extra ingezet met de stapstenen om een nog groter parcours te maken.

Het is ook leuk om dezelfde kleuren te zoeken op de Ikea knopen speeltapijt.

Bilibo

De Bilibo is een grote schelp waar de kinderen lekker in kunnen zitten. Er zitten twee gaten vooraan. De bilibo doet dienst als stoel, draaiboot, een badje voor de poppen, een tunnel voor de treintjes en kan ook als opstapje dienen.

Kruiptunnel

 

Uiteraard hebben wij ook een een tentje en de kruiptunnel van de Ikea. Kruipen ontwikkelt o.a. de motoriek en helpt de hersenen om indrukken te sorteren.